BRUSSEL ,

Kronos Incorporated kondigde vandaag aan wat de financiële resultaten, de vooruitgangen, en de klantsuccessen waren voor het eerste kwartaal van 2016. Kronos zag de inkomsten stijgen tot $273,2 miljoen. De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedraagt $77,6 miljoen.1

"Dit is absoluut een interessante tijd bij Kronos," stelt Aron Ain, chief executive officer van Kronos. "Kronos leidt een paradigmatische verschuiving in de industrie van on-premise, softwarelicentie modellen naar een wereld die volledig werkt in de Cloud. SaaS vergroot de productiviteit, behaalt snel rendement en kent ongeëvenaarde efficiëntieverbeteringen. We blijven investeren in onze producten en technologieën om onze klanten over de hele wereld continu te verrassen door het leveren van ongekende producten. Naarmate we wereldwijd uitbreiden en innovaties uitrollen zien we dat we vooruitstrevend zijn op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, inzicht in gegevens, en de toegankelijkheid. De spil van ons succes zijn onze innovatieve en toegewijde Kronites."

Steeds meer Kronos klanten stappen over op de Cloud - zo drijft SaaS de groei aan -
Kronos zag opnieuw een sterke groei in de Cloud, en de omzet behaald met oplossingen uit de Cloud steeg met 74 procent.

  • Bijna 90 procent van de nieuwe boekingen was voor één van de oplossingen uit het Kronos Cloud aanbod, dat betekent dat dit het vierde opeenvolgende kwartaal is dat Cloud boekingen meer dan 80 procent van de nieuwe boekingen beslaan;
  • De totale terugkerende omzet als percentage van de totale omzet groeide uit tot meer dan 60 procent. Software-inkomsten uit abonnementen stegen 49 procent ten opzichte van vorig jaar.
  • Meer dan 16.000 organisaties over de hele wereld werken nu in de Kronos Cloud, dat is dus meerderheid van het wereldwijde klantenbestand van het bedrijf.

Innovaties van Kronos revolutionaliseren personeelsbeheer voor kleine en grote klanten - Het totale aantal product boekingen van Kronos steeg met 14 procent ten opzichte van vorig jaar, met een hogere omzet voor klanten van allerlei formaten. Kronos blijft investeren in de ontwikkeling van producten en diensten evenals in het leveren van verbeteringen en nieuwe innovaties over het gehele productportfolio, zoals:

  • Workforce Central 8 is de nieuwste suite van Kronos, en is de snelsverkopende uit de geschiedenis. Het biedt krachtige nieuwe functionaliteiten en is geschikt voor elke industrie. Daarnaast omvat het mobiele toepassingen die het personeel meer controle gegeven; nieuwe dashboards voor afwezigheidsbeheer; innovatieve planningsmogelijkheden; zelf-service mogelijkheden en nieuwe wereldwijde toepassingen.
  • Een nieuwe, elegante interface voor Kronos Workforce ready brengt nieuwe updates voor Human Capital Management (HCM) die kleine en middelgrote bedrijven helpen bij tijdregistratie, planning en compliance.
  • Kronos Paragon is een unieke en nieuwe implementatiemethodologie voor Workforce Central klanten die snel rendement oplevert.
  • Workforce Auditor is een bekroonde oplossing aangedreven door Kronos Workforce Analytics waarmee organisaties big data om kunnen zetten in bruikbare informatie, wat resulteert in een verbeterde productiviteit van medewerkers, geminimaliseerde compliancerisico's, en een verhoogde medewerkersbetrokkenheid.

Momentum groeit in verschillende sectoren en industrieën - Er werden dit kwartaal veel contracten van $1 miljoen of meer ondertekend, verspreid over een verscheidenheid aan industriële segmenten. Onder deze deals vallen een overeenkomst met één van de eerste uitgebreide kankerbehandelings- en -onderzoekscentra in de VS, die ervoor koos te upgraden naar een nieuwe versie van Kronos die analyse, planning, en mobiele mogelijkheden omvat. Één van de grootste online retailers breidde het gebruik van Kronos uit om een snelle groei op te vangen. Daarnaast voegde één van de grootste doe-het-zelf zaken in de VS extra oplossingen toe, waaronder mobiele toepassingen, en koos het bedrijf voor een upgrade naar een nieuwe versie van Kronos. Andere noemenswaardige transacties met nieuwe en bestaande klanten van over de hele wereld omvatten één van de leidende voedselretailers in Canada; een grote in Massachusetts gevestigde zorgverlener; een multinationale zuivelcoöperatie gevestigd in Nieuw-Zeeland; de moedermaatschappij van meerdere grote luxe golfresorts en producten; en een groot onafhankelijk schooldistrict in Texas. Sommige van deze organisaties hebben ervoor gekozen hun gebruik van Kronos uit te breiden om groei op te vangen of om extra toepassingen toe te voegen; sommigen kozen voor Kronos om concurrerende workforce management toepassingen te vervangen; anderen kozen voor ons om handmatige processen of andere legacy-oplossingen uit eigen keuken te vervangen.

Kronos wordt nog steeds erkend voor de WorkInspired cultuur - Kronos is wereldwijd bekend geraakt om haar klantgerichte bedrijfscultuur, zoals te zien is in de Kronos Culture of Inspiration and Caring for Customers video.

  • Kronos is weer eens verkozen tot Best Place to Work door de Boston Globe in de jaarlijkse ranking van meest bewonderde werkplekken in de Amerikaanse staat Massachusetts, waar het hoofdkwartier zich bevind. De survey keek naar de mening van medewerkers over de bedrijfsstrategie, uitvoeringen, werkdruk, verantwoordelijkheden, management en salarissen.
  • Kronos wordt alom geroemd om haar bedrijfscultuur, zoals toen Workforce magazine recentelijk het Kronos Wellness programma erkende in de jaarlijkse Optimas Awards. Daarnaast kreeg Kronos een Best Practice award van de New England Employee Benefits Council en reikte SHRM in India Kronos de Excellence award uit in de jaarlijkse Numero Uno awards.
  • Kronos, met meer dan 4.500 werknemers wereldwijd, is actief bezig met recruteren en heeft momenteel meer dan 300 vacatures openstaan.

Links en nuttige informatie

Over Kronos

Kronos is marktleider in cloudgebaseerde oplossingen voor workforce management. Tienduizenden bedrijven verspreid over 100 landen - waarvan meer dan de helft deel uit maakt van de Fortune 1000® - gebruiken de software van Kronos om de arbeidskosten te beheren, het risico op non-conformiteit te beperken en de productiviteit te verhogen. Voor meer informatie over de oplossingen van Kronos voor tijdregistratie, afwezigheidsbeheer, plannen, toegangscontrole en werkanalyse, maar ook voor sectorspecifieke HR-analysetools op maat, bezoek: www.kronosglobal.nl. Kronos: Workforce Innovation That Works™

©2016 Kronos Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Kronos, Workforce Ready en Workforce Innovation That Works en het Kronos logo zijn gedeponeerde merken van Kronos Incorporated of aanverwante bedrijven. Alle overige merken zijn bezit van hun respectievelijke eigenaars.

Voetnoot 1: Alle financiële informatie in dit persbericht wordt gepresenteerd met behulp van financiële meetstaven die niet vallen onder de Algemeen Aanvaarde Boekhoud Principes (non-GAAP). Kronos is van mening dat de non-GAAP maatstaven van de financiële resultaten nuttige informatie geven over bepaalde financiële en zakelijke trends met betrekking tot de bedrijfsresultaten van Kronos. De Non-GAAP omzet betreft de omzet volgens GAAP exclusief het effect van de afschrijving van uitgestelde inkomsten in verband met de aankoop van goederen voor bepaalde acquisities en omvat aanpassingen aan de timing wat betreft internationale product leveringen en de pro-forma omzet voor acquisities afgerond in de periode waar het management naar kijkt bij de evaluatie van de operationele resultaten . Product boekingen vertegenwoordigen de bruto waarde van bestellingen van producten evenals de productwaarde van SaaS bestellingen en pro forma boekingen voor acquisities afgerond in de periode. Het EBITDA bestaat uit het GAAP inkomen exclusief: ( 1 ) op aandelen gebaseerde compensatie kosten voor aandelenopties en aandelen awards in overeenstemming met ASC 718, (2 ) de afschrijving van geactiveerde software-ontwikkelingskosten ( 3 ) afschrijvingen van materiële vaste activa; ( 4 ) afschrijving van verworven immateriële activa; ( 5 ) acquisitie - gerelateerde kosten, waaronder advies-, juridische, boekhoudkundige, en werknemer-gerelateerde kosten, evenals integratiekosten; ( 6 ) consulting kosten die zijn uitgesloten van de definitie van EBITDA onder de voorwaarden van de Kredietovereenkomst van de vennootschap; ( 7 ) en omvat op jaarbasis pro forma resultaten voor acquisities afgerond in de periode.