Gabriel Alvarado

“Mijn missie is dat we moeten zorgen dat we over de juiste mensen beschikken om onze klanten in de regio tevreden te stellen. In de context van een rijk ecosysteem met internationale klanten en baanbrekende oplossingen wil ik lokale ondernemingen helpen hun doelen te verwezenlijken, door hun behoeften te koppelen aan het aanbod van Kronos.”

Gabriel Alvarado Fajardo
Vice President en General Manager voor Latijns-Amerika en Caribisch gebied
Kronos Incorporated

Gabriel Alvarado Fajardo is Kronos Vice President en General Manager voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Als verantwoordelijke voor alle sales- en professional services-activiteiten in zijn regio is Alvarado sterk gemotiveerd om het regionale Kronos-merk te versterken en lokale organisaties bij hun groei en ontwikkeling te ondersteunen door de productiviteit en efficiëntie van hun personeelsbestand te verbeteren. Hij ziet toe op het succes van zowel huidige als potentiële nieuwe klanten en werkt nauw samen met de salesfunctie (inclusief direct en indirect sales) en met functies zoals pre-sales, consultancy, marketing, financiën en technische ondersteuning om te zorgen dat de klanten in de regio over alle benodigde tools en resources kunnen beschikken zodra ze hier behoefte aan hebben.

Alvarado kwam in 2009 naar Kronos als manager voor de regionale activiteiten in Mexico, waar hij de waarde van oplossingen voor personeelsbeheer demonstreerde aan organisaties van elke omvang en in elke sector. Onder zijn leiding maakte het klantenbestand van Kronos Mexico jaar in jaar uit een snelle groei door.

Als expert op het gebied van IT-activiteiten gaf Alvarado leiding aan de regionale organisaties van meerdere internationale IT-bedrijven, voordat hij naar Kronos kwam. Het meest recent hield hij zich als Vice President Sales & Developed Channels bij SAP bezig met het opbouwen van hechte zakelijke relaties met belangrijke beslissers in Mexico en Centraal-Amerika en met het converteren van hun bedrijven naar klanten of partners. Voordat hij bij SAP ging werken, bracht Alvarado 12 jaar door bij Symantec als oprichter van de Mexicaanse tak van het bedrijf en vervolgens als Senior Operations Director voor Argentinië, Chili, Colombia, Puerto Rico en Venezuela, waarbij hij het bedrijf positioneerde als de leider in informatiebeveiliging in Mexico en de regio Latijns-Amerika. Dit leidde tot een snelle groei van zowel de omzet als de winst in deze regio, en Alvarado werd in 2004 onderscheiden met een internationale prijs voor uitmuntend leiderschap.

Alvarado heeft een universitaire graad in elektrotechniek behaald aan de Universidad Nacional Autónoma de México.

Keer terug naar het overzicht van leiders.