Neil Solomon

Met ruim 25 jaar ervaring in de IT-sector is Neil Solomon verantwoordelijk voor het algemene beheer van de verkoopactiviteiten van Kronos in het Aziatisch-Pacifisch gebied en Latijns-Amerika. In 2014 aanvaardde Solomon de functie van vicepresident voor het Aziatisch-Pacifisch Gebied, waar hij zich vooral heeft gericht op zakelijke uitbreiding in de regio wat betreft personeelsbezetting, leveringsstandaarden en verkoopmogelijkheden. Onlangs voegde hij Latijns-Amerika toe aan zijn portefeuille.

Solomon kwam in 2001 in dienst bij Kronos als vicepresident voor de westelijke regio van de Verenigde Staten. In de drie jaar dat hij in deze functie actief was, slaagde hij erin een dynamische omzetgroei te genereren en iconische mondiale merken op het gebied van gezondheidszorg, technologie, retail en horeca en nieuwe klanten aan te trekken.

Daarvoor bekleedde hij hoge managementfuncties bij organisaties zoals Aspect Communications en Siemens ROLM. Als verkoopleider heeft hij bewezen krachtige verkoopstrategieën te kunnen ontwikkelen die de bedrijfsgroei bevorderen.

Solomon heeft een bachelordiploma bedrijfskunde van Fairleigh Dickenson University. Buiten zijn werk is hij CFO van de Chancy Memorial Foundation, een non-profit organisatie die ten doel heeft 'het leven te verrijken via kunst'.

Keer terug naar het overzicht van leiders.