Max Miao executive portrait

Max Miao is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Kronos op het vasteland van China, Hongkong SAR, Macao SAR en Taiwan.  In zijn functie als algemeen directeur is Miao verantwoordelijk voor de zakelijke bedrijfsstrategie voor de lange termijn in de regio en het toezicht op de lopende zakelijke ontwikkeling en operationele activiteiten.

Miao heeft ruim 20 jaar ervaring met het beheer van activiteiten van grote multinationals in de Aziatische regio en heeft bewezen mondiale strategieën uitstekend te kunnen vertalen in succes op de lokale markten.

Voordat hij bij Kronos in dienst kwam, bekleedde Miao verschillende hoge functies voor grote mondiale organisaties, waaronder vicepresident van Compuware in Azië en president van QAD, Groot-China. Hij heeft een solide reputatie opgebouwd in de regio die is gebaseerd op zijn kennis van de sector, grondig inzicht op het gebied van klantenservice en bewustzijn van de markt.

Miao's vermogen om sterke managementteams op te zetten en leiden, leverde hem op basis van QAD's innovatieve strategieën en denkwijze in 2006 en 2007 erkenning op in de 'Fast 100 Companies Awards' van BusinessWeek. Ook Miao zelf is door ERP World en de Chinese software-industrie erkend als een van de 'Ten Outstanding Managers and Leaders' van Chinese managementsoftwarebedrijven.

Miao is zeer geïnteresseerd in de Oosterse en Westerse managementcultuur.  Hij heeft zijn jaren van managementervaring gecombineerd met zijn kennis van HR-management om de Westerse, prestatiegerichte manier van leidinggeven te integreren met de meer humanistische managementaanpak die gebruikelijk is in China. Zijn eigen stijl is een mix van deze twee culturen. Hij heeft artikelen gepubliceerd over het motiveren van personeel, teambuilding en ondernemingsstrategie in diverse toonaangevende Chinese managementtijdschriften.

Hij is in het bezit van een executive-masterdiploma bedrijfskunde en een masterdiploma techniek.

Keer terug naar het overzicht van leiders.