John O'BrienAls Senior Vice President of Global Sales is John O’Brien verantwoordelijk voor het beheer van de verkoop van Kronos-producten en diensten. Onder zijn leiding zijn de verkopen van Kronos – met name in de bloeiende clouddivisie - sneller gegroeid dan de markt. Deze prestatie komt op het conto van ons gespecialiseerde team van verkoopmedewerkers. Hun verticaal-specifieke expertise biedt (potentiële) klanten een duidelijke toegevoegde waarde.

O’Brien kwam in 2006 in dienst bij Kronos met een achtergrond van ruim 20 jaar ervaring op het gebied van baanbrekende omzetgroei bij bekende Fortune 200-bedrijven als EMC en Xerox Corporation. Voordat hij aantrad bij Kronos was O’Brien zes jaar werkzaam bij EMC als vicepresident van global accounts, verantwoordelijk voor de omzet en klanttevredenheid van EMC’s grootste en belangrijkste accounts. Gedurende zijn tijd bij EMC groeide global accounts met 25 procent per jaar – dubbel zo hoog als het gemiddelde bij EMC.

Voordat hij zijn sporen verdiende bij EMC, had O’Brien al een reputatie opgebouwd als verkoopleider bij Xerox Corporation. O'Brien, die vaak wordt gezien als een van de belangrijkste omzet genererende krachten in zijn tijd bij Xerox, klom snel op tot vicepresident en general manager. O’Brien hield tijdens het creëren en beheer van de activiteiten op het gebied van financiële dienstverlening en gezondheidszorg van Xerox voor Noord- en Zuid-Amerika toezicht op een inkomstenstroom van 2 miljard USD. In zijn periode bij Xerox werkte O’Brien tevens als vicepresident marketing en vicepresident en general manager van de regio New England.

O’Brien heeft een bachelordiploma bedrijfskunde van LeMoyne College in Syracuse, New York en heeft een hogere opleiding op het gebied van professionele ontwikkeling op de Harvard Business School en de Kellogg School of Management afgerond.

Keer terug naar het overzicht van leiders.