John O'BrienAls chief revenue officer is John O’Brien wereldwijd verantwoordelijk voor het beheer van de verkoop van Kronos-producten en diensten in alle verticale markten. Onder het leiderschap van O’Brien is de omzet van Kronos meer dan verdubbeld tot meer dan USD 1 miljard, vooral dankzij de succesvolle cloudsoftware, en zijn de scores voor personeelsbetrokkenheid bij de wereldwijde salesorganisatie al meer dan een decennium op recordhoogte. Het onwrikbare commitment van O’Brien aan het opbouwen van een klantgerichte organisatie was de inspiratie voor een gespecialiseerde salesforce met ongeëvenaarde domeinkennis over specifieke verticale markten, die een uitzonderlijke meerwaarde biedt aan (potentiële) klanten.

O’Brien trad in 2006 in dienst bij Kronos als vice-president voor wereldwijde sales, met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van sterke omzetgroei bij bekende Fortune 200-bedrijven zoals EMC en Xerox Corporation. Voordat hij aantrad bij Kronos, was O’Brien zes jaar bij EMC werkzaam als vice-president van de eenheid Global Accounts, met verantwoordelijkheid voor omzet en klanttevredenheid bij EMC’s grootste strategische accounts. Gedurende zijn tijd bij EMC groeide Global Accounts met 25 procent per jaar – twee keer zo hoog als de gemiddelde groei bij EMC.

Voordat hij zijn sporen verdiende bij EMC, had O’Brien al een reputatie opgebouwd als verkoopleider bij Xerox. O'Brien, die vaak wordt genoemd als een van de belangrijkste omzetgenererende managers in zijn tijd bij Xerox, klom snel op tot senior vice-president en general manager. O’Brien was verantwoordelijk voor een omzetstroom van USD 2 miljard terwijl hij de activiteiten van Xerox voor financiële dienstverlening en gezondheidszorg in Noord- en Zuid-Amerika organiseerde en beheerde. In zijn periode bij Xerox werkte O’Brien tevens als vice-president marketing en vice-president en general manager voor de regio New England.

O’Brien bezit een bachelordiploma bedrijfskunde van LeMoyne College in Syracuse, New York en heeft hogere opleidingen in professionele ontwikkeling afgerond aan de Harvard Business School en de Kellogg School of Management.

Keer terug naar het overzicht van leiders.