David AlmedaAls Chief People Officer is David Almeda verantwoordelijk voor de mondiale HR-functie bij Kronos. In deze functie is hij de drijvende kracht achter de strategie voor het beheer van menselijk kapitaal van het bedrijf – waaronder werving en ontwikkeling van talent, beloningen en secundaire arbeidsvoorwaarden en programma's voor werknemersbetrokkenheid – ter ondersteuning van de continue groei, innovatie en winstgevendheid van het bedrijf.

Almeda's passie voor het stimuleren van de ontwikkeling van werknemers is gestoeld op zijn vaste overtuiging dat innovatieve ideeën afkomstig zijn van de Kronites die overal ter wereld werkzaam zijn en dat getalenteerde werknemers de hoeksteen vormen van het succes van Kronos. Als actief pleitbezorger van de status van Kronos als een geweldige plek om te werken en een bedrijf dat gezondheid en welzijn nastreeft, krijgt Almeda de eer toebedeeld dat hij het arbeidsmotto Werk geïnspireerd op de kaart heeft gezet bij Kronos.

Almeda beschikt over een grote expertise op het gebied van personeelsmanagement, die hij in de loop van 16 jaar heeft opgedaan in verschillende HR-functies bij Staples, een retailbedrijf ter waarde van 25 miljard USD met ruim 90.000 werknemers wereldwijd. De laatste positie bij Staples van Almeda, die niet onbekend is met het beheren van functies verspreid over uitgestrekte geografische gebieden, was die van vicepresident van de mondiale personeelsafdeling. In deze functie gaf Almeda leiding aan VP's van de personeelsafdeling van de vier primaire business units van Staples. Eerder in zijn carrière bij Staples bekleedde hij verschillende functies, waaronder vicepresident van de mondiale personeelsadministratie, vicepresident van wereldwijde HR-integratie en vicepresident voor Europese strategie met als standplaats België. Voordat hij bij Staples kwam werken, bekleedde Almeda een managementpositie bij The Hertz Corporation, een divisie van Ford Motor Co. ter waarde van 4,5 miljard USD.

Almeda is actief lid van de Society for Human Resources Management (SHRM), is lid van de raad van bestuur van de New England Human Resources Association en is lid van de raad van advies van zowel The Workforce Institute van Kronos als het Executive Program in Work-based Learning Leadership aan de University of Pennsylvania/Wharton. Als veelgevraagd expert op HR-gebied gaf hij presentaties bij en schreef hij artikelen voor organisaties zoals The Conference Board, Harvard Business School en CMO Magazine.

Behalve een bachelordiploma marketing heeft Almeda ook een masterdiploma personeelsmanagement en een doctoraat van de Wharton School/Graduate School of Education van de University of Pennsylvania.

Keer terug naar het overzicht van leiders.