James Welch

Als Chief Product Officer bij Kronos is Jim Welch verantwoordelijk voor de mondiale productorganisatie en bedrijfsstrategie van Kronos. Hij speelt een cruciale rol in ons continue innovatietraject en het streven om een radicale verandering teweeg te brengen in de manier waarop organisaties wereldwijd hun personeelsbestand beheren. Onder het leiderschap van Welch behoudt Kronos zijn positie als mondiale marktleider op het gebied van HR-oplossingen in de cloud, waarmee organisaties de big data van hun personeelsbestand kunnen interpreteren en een nieuwe invulling kunnen geven aan het beheer van actuele gegevens.

De dertigjarige carrière van Welch op het terrein van productontwikkeling is zowel breed als mondiaal georiënteerd. Als president-directeur van Marathon Technologies maakte Welch een invloedrijke bedrijfstransformatie mogelijk, waaronder de ontwikkeling van een kanaalstrategie, strategische productvisie en fondsenwerving, die het bedrijf uiteindelijk een dubbelcijferige omzetgroei opleverde.

Voordat hij bij Marathon in dienst kwam, gaf Welch leiding aan de wereldwijde productontwikkelingsorganisatie van het informatie- en oplossingenplatform van IBM. Hier had hij een mondiale organisatie onder zijn hoede van 1100 werknemers op 14 locaties in acht landen, met verantwoordelijkheid voor zes verschillende productgroepen. Zijn succes in deze functie leidde ertoe dat hij de rol kreeg van vicepresident en general manager van IBM InfoSphere, een snelgroeiend softwarebedrijf dat door beïnvloeders in de sector wordt erkend als leider in het marktsegment op het gebied van visie en uitvoering.

Welch heeft een masterdiploma bedrijfskunde van Bentley University en een bachelordiploma van Worcester Polytechnic Institute.

Keer terug naar het overzicht van leiders.