James WelchAls chief product officer en head of cloud operations bij Kronos is Jim Welch verantwoordelijk voor het bevorderen van de bedrijfsstrategie en het toezicht houden op de wereldwijde productorganisatie, de supportservices en de productie- en supply chain-activiteiten. Hij speelt een cruciale rol in ons continue innovatietraject en ons streven om een radicale verandering teweeg te brengen in de manier waarop organisaties wereldwijd hun personeelsbestand beheren. Dit heeft onder meer geleid tot de introductie van Workforce Dimensions, de volgende generatie HR-technologie op basis van het Kronos D5™ platform met een unieke gebruikerservaring en nooit eerder vertoonde operationele inzichten, waardoor organisaties op hun eigen manier kunnen opereren, slimmer kunnen werken en maximaal gebruik kunnen maken van de hedendaagse cloudtechnologie.

De dertigjarige carrière van Welch op het terrein van productontwikkeling is bijzonder breed en internationaal georiënteerd. Als president en chief executive officer van Marathon Technologies maakte Welch een ingrijpende bedrijfstransformatie mogelijk, onder meer door het ontwikkelen van een kanaalstrategie en een strategische productvisie en door fondsenwerving, met als gevolg een dubbelcijferige omzetgroei voor het bedrijf.

Voordat hij bij Marathon in dienst kwam, gaf Welch leiding aan de wereldwijde productontwikkelingsorganisatie van het informatie- en oplossingenplatform van IBM. Hier had hij een wereldwijde organisatie onder zijn hoede met 1100 werknemers op 14 locaties in acht landen, met verantwoordelijkheid voor zes verschillende productgroepen. Zijn succes in deze functie leidde ertoe dat hij werd benoemd tot vice-president en general manager van IBM InfoSphere, een snelgroeiend softwarebedrijf dat door beïnvloeders in de sector wordt gezien als toonaangevend op het gebied van visie en uitvoering.

Welch bezit een masterdiploma bedrijfskunde van Bentley University en een bachelordiploma van Worcester Polytechnic Institute.

Keer terug naar het overzicht van leiders.